Definitie van RGB

   June 13

Definitie van RGB


"RGB" staat voor rood-groen-blauw, meestal gebruikt voor het kleurmodel met rood, groen en blauw aan het spectrum van zichtbaar licht nabootsen. De RGB-kleurmodel wordt voornamelijk gebruikt in elektronisch weergeven van afbeeldingen en video, zoals op televisies, computer schermen en mobiele telefoons. De RGB-kleurmodel is handig bij het bewerken van foto's en video, en onderscheidt zich van andere modellen (zoals CMYK) in belangrijke manieren.

RGB Kleur Model

De RGB kleurmodel wordt gebruikt om de wijze waarop het menselijk oog herkent en reflecteert licht simuleren. In tegenstelling tot de artistieke primaire kleuren (rood, blauw en geel) het RGB-model vervangt blauw, het creëren van een andere set van secundaire kleuren: geel, cyaan (lichtblauw / groen) en magenta (. Lichtpaars) Omdat RGB simuleert licht gebaseerde visie wordt gebruikt in elektronische representaties van kleur op schermen en digitale camera's. Terwijl de elektronische media kan simuleren of benaderende andere kleur modellen, is het bijna altijd weergegeven met behulp van RGB.

RGB en Elektronica

Elektronische voorstellingen van foto's of video te gebruiken bijna altijd de RGB-kleurmodel. Vroege kleur televisies en computermonitoren gebruikt dicht op elkaar rood, groen en blauw cellen om een ​​brede waaier van kleuren te benaderen. Moderne LCD-schermen op monitoren, telefoons, televisies en andere vlakke beeldschermen technologieën maken gebruik van een zeer geavanceerde versie op deze drie-kleuren systeem om beelden weer te geven. De individuele pixels van het scherm gebruiken verschillende intensiteiten van rood, blauw en groen te simuleren miljoenen kleuren - bijvoorbeeld alle drie cellen schijnt maximale helderheid simuleert een zuiver wit.

Het voorbereiden van afbeeldingen en video voor RGB

Omdat RGB is de standaard kleur model van de elektronische media, moet men altijd gebruik het als een standaard bij het werken aan foto's of video, die is bedoeld om te worden bekeken op een scherm. Dit omvat alle op internet gebaseerde beelden, met inbegrip van die welke worden gebruikt voor het ontwerp van het Web. Terwijl beeldbewerkers zoals Photoshop kan werken in verschillende kleur modes (zoals CMYK of Lab), een eindresultaat is ontworpen voor Internet of gedownload kijkervaring zal in RGB worden bekeken door standaard - er is geen reden om iets anders te gebruiken.

RGB en andere kleurmodellen

RGB is een van de twee primaire kleuren modellen, de andere is CMYK (cyaan-magenta-geel-Key / zwart). CMYK is de standaard die wordt gebruikt voor het pigment gebaseerde afdrukken. Alle kleurenprinters gebruiken een variant van cyaan, magenta, gele en zwarte inkt of toner een gedrukt beeld. Als u een document voor print bereiden, CMYK is de standaard, als uw computer zal proberen te benaderen wat het document eruit zal zien na het afdrukken. Er zijn andere kleur systemen in gebruik, zoals HSB (Hue-Saturation-Helderheid), Lab-kleur, hexadecimale kleur en bedrijfseigen systemen zoals Pantone, maar deze worden meestal gebruikt door ontwerpers en andere professionals.

Andere toepassingen voor "RGB"

De term "RGB" wordt gebruikt voor vele dingen in de fysieke wereld. In audio-video-elektronica, worden componentvideokabels vaak aangeduid als "RGB-kabels" vanwege hun rode, groene en blauwe video-stekkers. In veel consument-vriendelijke kleur maatwerk menu's op het internet, smartphones en videospelletjes, kunnen kleuren worden aangepast met behulp van rood, groen en blauw sliders, meestal variërend in waarde van ofwel 0 tot 100 of 0 tot 255.


© 2018 botetote.com | Contact us: webmaster# botetote.com