Hoe maak je een hex-bestand in Linux bekijken

   September 28Het maakt niet uit wat voor soort bestanden die u op uw computer - tekstverwerking documenten, video's, muziek of foto's - uw computer slaat zijn gegevens als een reeks van binaire getallen. Wat besturingssysteem betreft elk bestand is niets meer dan een reeks van enen en nullen. Als u een binair bestand te bewerken zonder enige kennis van het formaat, je een hex-editor nodig. Deze toepassingen tonen u de inhoud van uw bestanden in hexadecimaal formaat, als waren zij een reeks van paren van bytes.

Instructies

1

Klik op het menu "Toepassingen".

2

Selecteer de groep "Accessoires" en klik op de "Terminal" applicatie.

3

Typ de "hexdump" commando om de inhoud van het bestand in hexadecimaal formaat te bekijken. Als u een bestand genaamd "mybinary," bijvoorbeeld, typ het commando "hexdump mybinary."

Hints

  • Als u nodig hebt om binaire bestanden te bewerken en niet alleen maar ze te bekijken, probeer dan één van de gratis pakketten zoals hexedit, ghex of okteta.
  • Het bewerken van ruwe binaire bestanden is gevaarlijk op Linux-systemen en bijna altijd overbodig. Als u nodig hebt om een ​​uitvoerbaar programma te wijzigen, opnieuw te compileren van de bron.

© 2019 botetote.com | Contact us: webmaster# botetote.com