Hoe om te zien of uw computer is gehackt 1

   December 22

Hoe om te zien of uw computer is gehackt 1


De effecten van het hacken zijn niet altijd duidelijk, maar u kunt de instellingen van uw computer en het gebruik van de bandbreedte controleren als u vermoedt dat uw computer is ingebroken. Hackers laten soms sporen ze hopen dat u niet zien. Door te zoeken uw instellingen en accounts, kunt u uw computer en online profielen te beveiligen voordat een hacker te veel schade kunnen veroorzaken.

Onbekend Gebruikersaccounts

Controleer lijst met gebruikersaccounts van uw computer om te controleren of er geen onbekende of verdachte accounts. Er zijn twee manieren om dit te doen: ofwel via de rubriek "User Accounts" van het Configuratiescherm of met behulp van Command Prompt. Vanuit uw home-scherm, typ "cmd" en druk op "Enter" om Command Prompt te openen. Typ "net user" op de prompt en druk vervolgens op "Enter". Een lijst van elke gebruikersaccount op uw computer, inclusief Administrator en Gast, worden weergegeven. Als u een rekening die u niet toe te voegen of niet herkent, verwijdert u deze door het intikken van "net user accountnaam / del" waar "accountnaam" wordt vervangen door het account dat u wilt verwijderen.

Applicaties geïnstalleerd of verwijderd

Hackers kunnen programma's op uw computer die hen toegang te geven tot uw data te installeren. Deze malware vermomt zich vaak als legitiem programma, zodat het ongemerkt kan werken. Bekijk de lijst met geïnstalleerde programma's vanuit het Configuratiescherm en kijk voor alle software die u niet herkent. Sorteer de lijst op datum als u denkt dat de software werd onlangs geïnstalleerd. Voordat u iets verwijdert, controleer of er een programma is een legitiem door het uitvoeren van een Web search; een aantal nieuwe toepassingen mogelijk het gevolg van een software-update zijn. Zorg er ook voor dat alle programma's die u hebt geïnstalleerd, zijn er nog steeds. Hackers kunnen proberen te verwijderen of uw beveiligingssoftware uit te schakelen, zodat hun eigen malware niet wordt gedetecteerd. Als je bang bent dat het programma een hacker kan zijn dat u op dit moment open Taakbeheer door op "Ctrl", "Alt" en "Del" en vervolgens te klikken op het tabblad "Processen".

Instellingen en Account Usage

Als iemand je computer hackt of als malware is geïnstalleerd, kunt u wijzigingen in de instellingen van uw computer te merken. Uw browser home page kan veranderen, je kan wat extra toolbars, nieuwe pictogrammen op uw bureaublad of zelfs een verandering te zien aan uw online profielen. Hoewel dit geen garantie dat uw computer of account is gecompromitteerd - het kan gewoon zijn irritante adware - moet u onmiddellijk uw computer te scannen op malware, dan is al uw wachtwoorden te wijzigen. Controleer al uw rekeningen en verklaringen voor de verschillen in gebruik of onbekende activiteit. Controleer bijvoorbeeld recente bankafschriften voor aankopen die u niet herkent of een plotseling verlies van geld. Sommige hackers kunnen proberen subtiel te zijn, zodat ze je account kunnen gebruiken op de lange termijn, terwijl anderen gewoon veel schade kan veroorzaken voordat ze overstappen naar een ander slachtoffer.

Extra gebruik van bandbreedte

Als uw bandbreedte gebruik plotseling heeft verrijkt, kan dit een teken dat er nieuwe software op uw computer met uw internetverbinding geïnstalleerd. Dit kan soms worden veroorzaakt door data-diefstal software die stuurt vervolgens uw persoonsgegevens om de maker van de software. De toename van het gebruik van de bandbreedte mag niet meetbaar door te kijken naar uw maandelijkse gebruik globaal zijn, dus gebruik een bandbreedte controlenut zoals NetWorx, NetLimiter of FreeMeter om specifieke details te zien door de dag, week en maand (schakels in Resources).

Losing Account Access

Als u zich niet kunt aanmelden bij uw online accounts bent, kan uw wachtwoorden zijn gewijzigd. Dit is vooral makkelijk voor hackers te bereiken als ze toegang hebben tot uw e-mailaccount, die ze kunnen gebruiken om nieuwe wachtwoorden te vragen voor uw andere accounts te krijgen. Probeer uw rekeningen zelf te herstellen - een hacker mogelijk niet in staat om u uit te vergrendelen zijn geweest als hij in uw rekeningen recent - of contact opnemen met ondersteuning van uw accounts 'om uw rekeningen te vergrendelen voordat veel schade kan worden gedaan. Als je social media, e-mail en instant messaging accounts zijn gecompromitteerd, vertel je vrienden niet om te klikken eventuele links of enig bestandsbijlagen accepteren totdat u de controle over uw rekeningen hebben herwonnen. De hacker kan je vrienden lijsten en adresboeken gebruiken om malware te versturen naar uw vrienden en besmetten hun apparaten ook.


© 2018 botetote.com | Contact us: webmaster# botetote.com