Hoe te Unieke Range Excel-functies Count

   November 27

Een gemeenschappelijke zakelijke behoefte in Excel is in staat om te tellen hoeveel soorten unieke waarden bestaan ​​in een bereik van cellen. Voorbeelden van dit soort gebruik omvatten het tellen hoeveel soorten werden verkocht, of op wetenschappelijke gebieden, hoeveel cellen hebben een ander testwaarde. Door het zorgvuldig gebruik van de wedstrijd, de frequentie en de LEN functies, plus de meest gebruikte SOM en ALS-functies, kan Excel aangepaste tellen algoritmes maken om unieke waarden binnen een bereik van cellen te controleren.

Instructies

1

Open uw werkblad met het bereik van de cellen die u wilt tellen. Alle cellen worden geteld moet in dezelfde kolom. Ten behoeve van dit voorbeeld nemen de cellen met te tellen waarden zijn cellen A1 tot A15, of een bepaald bereik van A1: 15. Veranderen om het bereik van uw cellen zijn eigenlijk in.

2

Typ de volgende formule in cel B16

= SOM (ALS (Frequency (IF (LEN (A1: A15)> 0, MATCH (A1: A15, A1: A15,0), ""), IF (LEN (A1: A15)> 0, MATCH (A1: A15, A1: A15,0), ""))> 0,1))

Deze formule controleert om te zien of een van de cellen zijn leeg via de LEN-functie, dan telt de frequenties van de niet-lege cellen via de frequentie en MATCH functies, dan vat de resultaten, het negeren van iemand die zijn duplicaten. Het zal u vertellen hoeveel unieke waarden zijn in een bepaalde lijst.

3

Voer de formule, een keer getypt, als een matrixformule door te drukken op "Ctrl", "Shift" en "Enter" op hetzelfde moment. De formule zal verschijnen met accolades omheen, zoals deze:

= {SOM (ALS ((IF (LEN (A1: A15)> 0, MATCH (A1: A15, A1: A15,0), ""), IF (LEN (A1: A15)> 0, MATCH (A1 : A15, A1: A15,0), ""))> 0,1))}

Heeft deze accolades jezelf niet in te voeren; Excel zal ze automatisch toe te voegen om aan te geven dat de formule is een matrixformule.


© 2019 botetote.com | Contact us: webmaster# botetote.com